2015. június 5.

J. R. Ward - Éjsötét szerető (Fekete Tőr Testvériség #1)



Vámpírok, akció, romantika... Mindez megtalálható a Fekete Tőr Testvériség-sorozat első kötetében.

Adatok:
 
·        Író: J. R. Ward

·        Cím: Éjsötét szerető

·        Eredeti cím: Dark Lover

·        Kiadó: Ulpius-ház

·        Év: 2008 (eredeti angol változat: 2005)


Rövid tartalom: Wrath az utolsó tisztavérű vámpír, így a Fekete Tőr Testvériség vezetőjeként a többi vámpír harcossal fő feladatuk a faj megvédése – a vérszívókra ugyanis a félig halott alantasok vadásznak. Beth egy egyszerű újságíróként dolgozik, származásáról pedig semmit sem sejt; emiatt Wrath feladata a félig vámpír lány segítése az átváltozás rögös útján. Arra azonban egyikük sem számított, hogy hihetetlenül vonzódni fognak egymáshoz...


Pozitívumok: Tetszett, ahogy Beth a vámpírvilágba belekeveredett, ezen kívül egyébként több meglepetést is tartogat a regény. Érdekes volt még Wrath múltja, illetve az, hogy (bár külső narrátor meséli a történetet) több „szemszögből” olvashatunk.

Negatívumok: Sokszor viszont pont, hogy zavart, amikor nem Wrath és Beth állt a középpontban – az alantas-vonal például totál unalmas volt. Egy-két valószínűtlenség még bökte a csőrömet (pl. egy nap alatt kialakult mindent felemésztő szerelem?) és „imádtam”, hogy mindenki mártír volt...


Karakterek: Igazából senkit sem szerettem különösebben. Wrath-nál például kifejezetten zavart, hogy vagy Kozsó vagy pedig Darth Vader jutott róla eszembe – amikor épp nem a saját szerelmes nyáltengerében fuldoklott. Beth pedig hol félt, hol féltékeny volt, hol pedig pajzán. Igazán eldönthette volna, mit akar... Rhage-et viszont azonnal megkedveltem a maga pimaszságával, valamint a Butch-Melissa páros pedig kifejezetten érdekes volt.


Kedvenc idézet(ek): „A maga részéről csak két elfogadható testhelyzetet tudott elképzelni egy embernek. Ha nő, hanyatt fekve, ha férfi, akkor hason. De holtan.”

„A Drakula-rajongók csalódottak lesznek. Nincs többé harapással való átváltoztatás.”



Összességében... olyan semmilyen volt. Egynek elment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése