2015. január 29.

Top 10 kedvenc filmem 2014-ben



Nem vagyok egy nagy filmnéző, így „mindössze” kb. 40 filmet láttam 2014-ben. Közülük válogattam – maga a rangsorolás nem mérvadó, sokkal inkább számít az, hogy egyáltalán melyik 10 került fel a listámra. 



 
10. Holtodiglan: Gillian Flynn már-már sokkoló művéhez méltó a filmváltozat, az ember figyelmét remekül fenntartja, és bár túlszárnyalni nem tudja, a nagyszerű színészi játék mindenért kárpótol. Szerencsére az adaptáció a könyv elolvasása nélkül is érthető; egy házasság megromlását láthatjuk váratlan és megdöbbentő fordulatokkal.
Kategória: drámai, izgalmas, korhatáros, krimi, szerelmi háromszög

9. Kétéjszakás kaland: Ez a film is Miles Teller romantikus vígjátékai közé tartozik, a már megszokott stílussal, humorral és romantikával. Az otthon ücsörgő és unatkozó Megan úgy dönt, fejest ugrik egy egyéjszakás kalandba. Csakhogy a fiú lakásán töltött éjszaka során olyan nagy mennyiségű hó zúdul le a városra, hogy a két fiatal bennragad, és kénytelen elviselni egymást...
Kategória: korhatáros, Miles Teller, romantikus, sablonos, vicces

8. Eleven testek: Szintén adaptációról beszélünk, ami tökéletes megragadja Isaac Marion történetének lényegét. A jövőben járunk, ahol egy rejtélyes vírus az emberiség nagy részét zombivá változtatta. R-rel is ez történt, de ő valahogy mégis más. Vannak érzelmei, értelmes gondolatai, és ő nem akarja társaival ellentétben felfalni a véletlenül hozzá került emberlányt, Julie-t. De még mennyire, hogy nem...!
Kategória: disztópia, romantikus, vicces

7. A beavatott: Veronica Roth nagysikerű trilógiájának elsőre része ShaileneWoodley és Theo James főszereplésével. Bár nagyon sok részlet kimaradt a filmváltozatból, szerintem mégiscsak szerethető, nem beszélve arról, hogy az adaptáció rendkívül tehetséges fiatal színészeket vonultat föl.
Kategória: akció, disztópia, izgalmas

6. Rubinvörös: A német írónő, Kerstin Gier időutazós regényeivel hazájában nagy sikert aratott, így nem is volt kérdés az első könyv megfilmesítése, ami meglepően jól sikerült; a főszereplő Gwendolyn története ugyanis teljesen érthető a Rubinvörös eredetijének elolvasása nélkül is.
Kategória: természetfeletti

5. Az útvesztő: Ismét egy jól sikerült könyv mozivászonra vitele, nekem speciel jobban is tetszett ez a változat. A tehetséges színészek által eljátszott cselekmény középpontjában Thomas áll, aki emlékek nélkül ébred fel egy rejtélyes labirintussal körülzárt tisztáson. Az ott élő fiatalok Thomas segítségével talán végre meg tudják fejteni és el tudják hagyni a veszélyekkel teli útvesztőt...
Kategória: akció, disztópia, izgalmas

4. Hajsza agyőzelemért: Film a Forma 1-ről nem csak a sport rajongóinak. A hihetetlen látványvilág mellett megjelenik a küzdeni akarás, a felelősségtudat és a megfontoltság is mint jelenség. A James Hunt és Niki Lauda tanulságokkal teli harca által ihletett film főszerepében Chris Hemsworth és Daniel Brühl.
Kategória: drámai, izgalmas, korhatáros

3. Képszakadás: Nem tudom megunni. Általában nem szeretem ez ehhez hasonló őrült humorú filmeket, de a három bolond fiatal történetét imádom. Casey és Miller volt osztálytársuk, Jeff Chang 21. Születésnapjának megünnepléséért utaznak a fiúhoz, ám a szolidnak induló buli eldurvul, az idő viszont sürget; Jeff Changnek másnapra ki kell józanodnia... Legalábbis kellene...
Kategória: korhatáros, vicces

2. Underworld – Vérfarkasok lázadása: Talán azért került ide ez a film, mert az egész filmsorozat végigszenvedése közben ez a rész végre elnyerte a tetszésemet. Bár az Underworld-filmek harmadik részéről beszélünk, kronológiailag ez a legelső; ennek köszönhetően pedig végre rengeteg kérdés megválaszolásra kerül. Most Lucien, a vérfarkas történtét ismerjük meg.
Kategória: akció, drámai, izgalmas, korhatáros, romantikus, természetfeletti

1. A Nagy Gatsby: Azt hiszem, nincs olyan ember, aki ne ismerné el Leonardo DiCaprio tehetségét. Ha ehhez még hozzávesszük a 1920-as évek Amerikájának hangulatát, egy lenyűgöző dráma kerekedik ki. A rejtélyes Jay Gatsby állandóan bulikat szervez, ő mégsem jelenik meg sosem. Egyedül egy bizonyos Nick Carraway-t fogad bizalmába, aki azt is megtudja, Gatsby mégis miért, illetve kiért rendezi a hatalmas ünnepléseket.
Kategória: drámai, háromszög, romantikus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése