2014. október 30.

Szívek szállodája - 1. évad

Mivel a Szívek szállodája nem képviseltet természetfölötti lényeket epizódjaiban, semmiképp se várjunk eget rengetően izgalmas jeleneteket.

Ennek ellenére kifejezetten szerethető a sorozat, ugyanis életszerűen mutatja be Lorelai és Rory Gilmore szoros anya-lánya kapcsolatát. A történet azonban túlmutat ezen, hiszen a kitalált Stars Hollow nevű kisváros hol egészen komikus, hol pedig drámai életét is figyelemmel kíséri – mindezt nagyszerű karakterek felvonultatásával.

A történet ott kezdődik, hogy Roryt felveszik egy magániskolába, ezzel pedig válóra válhat az álma: van esélye majd bekerülni a Hartfodra(!!!!!). Csakhogy a tandíjat valahogyan ki kell fizetni, Lorelainak pedig nem elég a bevétele, amit saját szállójából, az ’Independence Inn’-ből szerez. Így hát nincs más választása, mint dúsgazdag szüleihez fordulni, akik még mindig neheztelnek rá a korai teherbe esése és a szabadszelleműsége miatt.
Lorelai szülei mellett, akik mivel más élethez vannak szokva, és másképp látják a világot, mint lányuk, rengeteg néha rendkívül vicces, néha viszont komoly konfliktusokat generálnak, érdemes megemlíteni még a szereplők között Sookie-t, aki Lorelai legjobb barátnője, egy csupaszív, de ügyetlen szakácsnő; Lane-t, Rory koreai származású(!!!) legjobb barátnőjét, és az ő nevettetően szigorú édesanyját; valamint Luke-ot, a távolságtartó, rejtélyes gyorséttermest, a Gilmore lányok közeli ismerősét, barátját.
Azáltal, hogy Rory iskolát vált, újabb helyszínt és cselekményszálat ismerhetünk meg: a Chilton többi tanulója, teljesen más személyiség, mint Rory, igazi elkényeztetett, gazdag gyerekek – ez pedig meg is látszik azon, ahogy a lánnyal beszélnek.
Az évad során kicsit módosulnak a családi kapcsolatok, régi ismerősök tűnnek fel, és egy-néhány szereplő mellett Lorelaira és Roryra is rátalál a szerelem – csakhogy emiatt titkolt vonzódásokra is fény derül, ám ezekről csak mi, nézők tudunk. Egyelőre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése