2014. június 7.

Samantha Young - Dublin Street

Samantha Young Dublin Street-je vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Mindenesetre egy laza kis könyv, szerintem ne várjunk sokat tőle.

Jocelyn Butler-t az élet alaposan megedzette: az egész családja autóbalesetben meghalt. A lány úgy dönt, hogy hátrahagy minden rossz emléket, és Skóciába költözik – ezzel próbál kilábalni a gyászból. Miután viszont lakótársai Londonba költöznek, Joss-nak új albérlet után kell néznie. Talál is egy nagyon szép lakást, ezzel együtt egy új barátnőt... Jocelyn egy kínos pillanatban ismeri meg az új lakótársa bátyját, aki tesz egy pimasz, de mindkettőjük számára előnyös ajánlatot. Joss végül belemegy, de mégis mi sülhet ki ebből a megállapodásból?
Először is mindenképp megemlítendő, hogy bár nincs nagy jelentősége, de a regény ugye végre nem Amerikában játszódik – ez talán kicsit feldobja a történetet.
Sajnos ezen kívül más pozitívumot nem igazán találtam a könyvben, bár semmikép sem szeretném rossznak minősíteni a Dublin Street-et.
Például a cselekmény közel sem eredeti, nem pörögnek az események: a szereplők nem tudják eldönteni, hogy mégis mit akarnak. Jocelyn karaktere nekem túl mártír, a regény üzenete nem jött át, a lezárás pedig össze lett csapva.
Ezek ellenére Samatha Young műve mégiscsak sikerkönyv lett – ennek pedig biztosan oka van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése