2014. május 21.

Lakatos Levente - LoveClub (Dr. Lengyel-sorozat #1)

Egy tipikus Lakatos Levente-könyv, a maga precíz, átgondolt cselekményével, és a már megszokott korhatáros részeivel. Itt kell megjegyezni, hogy ugrottunk egy kategóriát a Barbibébihez képest, tehát a történet egyes részei duplán is érdemelnének 18-as karikát...


A könyv középpontjában az újságírónak tanuló Lili áll, aki élete nagy lehetőségét kapja egy gyilkossági ügy utáni nyomozás és tudósítás formájában.  A lány azonban, akinek a magánélete kifejezetten instabil, kapcsolatot vél felfedezni több lezáratlan ügy között. Lili egyre jobban belelkesedik, és olyannyira beleássa magát a kutakodásba, hogy még a saját élete is veszélybe kerül...
A LoveClub eseményei több szálon futnak, és bár általában külső szemlélőként meséli el a történetet Lakatos Levente, részletesen követhetjük Lili, a rendőrségi nyomozók, a gyilkos, valamint a Barbibébiben is feltűnt Dr. Lengyel útját, és emlékeit. Így rajzolódik ki a teljes gyilkosságsorozat indítéka, folyamata, és a felgöngyölítése.
Az író által eddig nyújtott stílus és minőség mit sem kopott, sőt, néha túlságosan választékosnak éreztem a nyelvezetet. Egyetlen problémám a szereplőkkel volt, Lilit például, hiába, hogy ő a főszereplő, nem tudtam megkedvelni, továbbá a sorozatgyilkosságból adódóan rengeteg név torlódott össze, a végére teljesen be lehet kavarodni. Dr. Lengyel viszont egy rendkívül szerethető karakter, aki az általam a Barbibébi olvasása során felállított képpel ellentétben egy fiatal, és elméletileg vonzó pszichológus.
A regény lezárása előtt még bónuszként visszatér „vendégszerepre” Lakatos Levente korábbi regényének egyes szereplői, ami még egyet dob az amúgy is színvonalasnak nevezhető regényen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése